ΕΠΙΚΑΙΡΑ
 
Picture
Μόλις έγινε ευρέως γνωστή η δήλωση, της οποίας η
πατρότητα αποδίδεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Ε. Βενιζέλο, ότι οι... ελληνικές τράπεζες είναι οι
ασφαλέστερες του κόσμου, υπήρξαν άμεσες, πολλές και ποικίλες παρενέργειες στην
οικονομία του πλανήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από απολύτως αναξιόπιστες
πηγές, τις οποίες όπως είναι ευνόητο αναπαράγει και η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, η οποία κυκλοφορεί με τον παραπειστικό τίτλο ΤΑ ΝΕΑ, εκατοντάδες
χιλιάδες μικροκαταθέτες άρχισαν να συρρέουν στις ελληνικές τράπεζες, και να
συνωθούνται στα ταμεία προκειμένου να τους εμπιστευθούν το κομπόδεμά τους.
Σεντούκια άνοιξαν, κήποι σκάφτηκαν, κουμπαράδες άνοιξαν, στρώματα σκίστηκαν, για
να ανασυρθούν τα χρήματα που είχαν κρύψει επιμελώς οι έλληνες πολίτες,
φοβούμενοι τυχόν χρεωκοπία της χώρας. Τώρα, τα χρήματα επιστρέφουν στον φυσικό
τους χώρο : στις ελληνικές τράπεζες.

Μεταξύ των διεθνών τραπεζικών κύκλων
κυκλοφορεί μετ΄ επιτάσεως η φήμη ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι περισσότερο
ασφαλείς και ισχυρές από το FORT KNOX. Χαρακτηριστικό είναι και το σχετικό
ανέκδοτο που λέγεται μεταξύ τραπεζικών υπαλλήλων, ότι σε ενδεχόμενο πυρηνικού
ολοκαυτώματος θα επιζήσουν μόνον οι ελληνικές τράπεζες και οι κατσαρίδες
!!

Με το σκεπτικό αυτό, εκατομμύρια καταθέτες από όλα τα μήκη και πλάτη
της υδρογείου, αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ξένες τράπεζες και σπεύδουν
να ανοίξουν λογαριασμούς στην Ελλάδα. Υπήρξαν μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις
και καταγγελίες για την δράση αετονύχηδων, που αναλαμβάνουν την μεταφορά
αυθημερόν, μεγάλων χρηματικών ποσών από τράπεζες της Ελβετίας, του Μονακό, του
Λιχτενστάϊν, του Λουξεμβούργου κλπ, έναντι υψηλής προμηθείας. Ο πρωθυπουργός και
υπουργός οικονομικών, εξέδωσε προφορική ανακοίνωση και απειλεί με αυστηρούς
φορολογικούς ελέγχους, όσους αετονύχηδες δεν δηλώσουν τα κέρδη τους. Οι έλληνες
τραπεζίτες για να αντιμετωπίσουν την αθρόα προσφορά χρήματος και επειδή οι
υπάρχουσες κτιριακές υποδομές δεν επαρκούν, απεφάσισαν σε έκτακτη γενική
συνέλευση, να ανοίξουν υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών σε όλα τα κράτη του
κόσμου. Το νέο σλόγκαν είναι «κάθε πόλη και τράπεζα, κάθε χωριό και
υποκατάστημα».

Από το Roswell των ΗΠΑ έγινε γνωστό ότι υπάρχουν συνεχείς
θεάσεις UFO, προερχομένων κυρίως από τον Α Κενταύρου, κυκλοφορούν δε μετ΄
επιτάσεως φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η CIA, η NSA και το FBI βρίσκονται σε
διαπραγματεύσεις με τους εξωγήινους για να καθορίσουν τις πρακτικές λεπτομέρειες
που απαιτούνται για το άνοιγμα διαγαλαξιακών τραπεζικών λογαριασμών, σε
ελληνικές τράπεζες.

Τέλος μνημονεύω και μια θλιβερή διάσταση του
φαινομένου «ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες». Πρόκειται για μια επιδημία
αυτοκτονιών ξένων τραπεζιτών, οι οποίοι βλέποντας τις τράπεζές τους να αδειάζουν
από μετρητά, βάζουν τέλος στην ζωή τους. Μέχρις στιγμής έχουν αναφερθεί 14
αυτοκτονίες γνωστών τραπεζιτών από το Λουξεμβούργο, την Αμερική, την Ρωσία, την
Τανζανία και την
Ελβετία.
http://noozbox.blogspot.com/2011/07/blog-post_1781.html
 
Picture
Την απόφασή τους να μην μετέχουν στη δεξίωση του προέδρου της Δημοκρατίας για τη 37η επέτειο από την πτώση της Χούντας δημοσιοποίησαν 41 αντιστασιακοί της περιόδου 1967-1974, την οποία και χαρακτηρίζουν «μια εκδήλωση κενή περιεχομένου, επίφαση δημοκρατικής ευαισθησίας, ανούσια παράσταση δήθεν πολιτικής συναίνεσης και κοινωνικής ομοψυχίας».

Οι αντιστασιακοί σημειώνουν ότι αρνούνται «να προσφέρουν νομιμοποίηση στην οικονομική δικτατορία που εξυφαίνεται σε βάρος του λαού», καθώς είναι αντίθετοι με τις «αντισυνταγματικές και πολιτικά επικίνδυνες μεθοδεύσεις που μετατοπίζουν την έδρα της πολιτικής νομιμότητας από το Κοινοβούλιο στις «αγορές, ενώ «αρνούμαστε τη μετάλλαξη της χώρας μας σ' αυτό που εμείς ονομάζουμε «ασήμαντη» δημοκρατία».

Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο:

«Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο δεν υπήρξαμε υποτελείς στη χούντα των πραξικοπηματιών συνταγματαρχών. Αγωνιστήκαμε εναντίον τους με το βλέμμα στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της νεώτερης ιστορίας για Ελευθερία, Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη.

Υπερασπιζόμενοι τις αξίες και τα οράματά μας, υποστήκαμε τις συνέπειες: φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια. Δεν υπήρξαμε και δεν θα γίνουμε ποτέ υποτελείς τυραννικών καθεστώτων, ακόμα κι αν αυτά φέρουν τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δημοκρατία». Μας είναι αδιανόητο να αγνοήσουμε τους καθημερινούς αγώνες των εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικά και πολιτικά λεηλατημένων Ελλήνων, που έπεσαν θύματα ενός διεφθαρμένου και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, το οποίο εξακολουθεί να αυτοπροσδιορίζεται ως «δημοκρατία».

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα δεσμά που, με την απόλυτη και απαράγραπτη ευθύνη των κυβερνώντων και των ύπατων θεσμικών εκφραστών του πολιτεύματος, χαλκεύονται σήμερα για τη χώρα, τα δεινά που οι αποφάσεις των κυβερνητών επιφυλάσσουν στο λαό.

Θεωρούμε απαρέγκλιτη δημοκρατική μας υποχρέωση να αντισταθούμε στις αντισυνταγματικές και πολιτικά επικίνδυνες μεθοδεύσεις που μετατοπίζουν την έδρα της πολιτικής νομιμότητας από το Κοινοβούλιο στις «αγορές».

Μεθοδεύσεις που υποθηκεύουν το αύριο της χώρας και τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, κατεδαφίζουν τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις των παλαιών και υπονομεύουν το μέλλον των νέων.

Η δημοκρατική συνείδηση και το αίσθημα δικαίου μάς απαγορεύουν να συμμετάσχουμε σε μια εκδήλωση κενή περιεχομένου, επίφαση δημοκρατικής ευαισθησίας, ανούσια παράσταση δήθεν πολιτικής συναίνεσης και κοινωνικής ομοψυχίας, όπως, δυστυχώς, καταλήγει να είναι, το δυσοίωνο τούτο έτος 2011, η προεδρική δεξίωση της 24ης Ιουλίου «για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Οι υπογράφοντες δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε απόφαση συμμετοχής στην προεδρική δεξίωση της 24ης Ιουλίου 2011 και στην κατ' επίφαση απόδοση τιμών στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές της περιόδου 1967 - 1974. Αρνούμαστε να προσφέρουμε νομιμοποίηση στην οικονομική δικτατορία που εξυφαίνεται σε βάρος του λαού. Αρνούμαστε τη μετάλλαξη της χώρας μας σ' αυτό που εμείς ονομάζουμε «ασήμαντη» δημοκρατία»

17:16 - Παρ 22/07/2011, tvxsteam

 
Ο κόσμος έχει ξυπνήσει πλέον με τους βο(υ)λευτές αφού είναι φανερό οτι με το σύστημα που έχουν φτιάξει το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα και τα προνόμια που απορρέουν απο αυτή.Υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο όμως...τον ίδιο τον λαό! Βο(υ)λευτές μην ξεχνάτε, δεν σας φτύνει ο κόσμος... βρέχει!Οι αγανακτισμένοι Τρικαλινοί μπούκαραν σε τηλεοπτικό στούντιο σήμερα...
το μεσημέρι οι αγανακτισμένοι των Τρικάλων διακόπτοντας την συνέντευξη της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σούλας Μερεντίτη μην ανέχοντας άλλο, όπως φώναζαν, τα «ψέματά» τους.

Οι Αγανακτισμένοι με συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία, η χούντα δεν σταμάτησε το `73», «Αλήτες ρουφιάνοι πολιτικοί», και με τις ιαχές αποδοκιμασίας όπως «κλέφτες κλέφτες» και προτροπής να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει από δω, κατάφεραν να διώξουν την βουλευτή από τον σταθμό.

Οι Τρικαλινοί αγανακτισμένοι επιτέθηκαν φραστικά στη κα Μερεντίτη κατά την αποχώρησή της όπως βλέπετε στο σχετικό βίντεο του trikalanews.gr καταγγέλλοντάς την ότι εκλέχτηκε βάση ρουσφετιών που έκανε.

Η βουλευτής φυγαδεύτηκε ύστερα από μισή ώρα από την στιγμή της εισβολής συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Στη συνέχεια εκπρόσωπος της ομάδος των αγανακτισμένων που πραγματοποίησαν την σημερινή εισβολή, Δημήτρης Σαριγγαλάς, διάβασε κείμενο με τις θέσεις τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο...


Από http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/video_04.html#more
 
Picture
Στοιχεία σοκ σας βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για την οff-shore εταιρεία που διατηρεί η Τράπεζα της Ελλάδος του κ.Προβόπουλου στον φορολογικό παράδεισο νησιών Κέϊμαν.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται επισήμως με στοιχεία που σας παραθέτουμε μετά απο επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου...


Η Τράπεζα που κρατά τα "κλειδιά" του δημοσίου χρέους διατηρεί αποθεματικό σε υπεράκτια εταιρεία που φθάνει τα 71.000.000 ευρώ !!!

Τι ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο για διαφάνεια η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας διατηρεί υπεράκτια εταιρεία σε φορολογικό παράδεισο.


Ο κ.Προβόπουλος που δηλώνει σε
προσωπική φορολογική δήλωση (http://tiresias-press.blogspot.com/2009/12/405194901.html) το αστρονομικό ποσό των 4.051.949,01 ευρώ μήπως θα έπρεπε εξηγήσει πως γίνονται αυτά τα κόλπα;

 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 10.855 ΕΥΡΩ
Με 10.855 ευρώ φαίνεται πως αμείβεται μία ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω «ψαλιδίσματος» και περικοπών στο Δημόσιο και τους μισθούς των υπαλλήλων του.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η Ξ.Μ. ήρθε με διαταγή μετακίνησης από τα Σκόπια και εξακολουθεί να λαμβάνει το επίδομα αλλοδαπής συν τον κανονικό μισθό της.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω ιδιαιτέρα παίρνει κάθε μήνα: μισθό περίπου 4.800 ευρώ, 9.600 ευρώ το δίμηνο ως επίδομα αλλοδαπής και ημερήσια αποζημίωση 90 - 110 ευρώ (επί 30 ημέρες τον μήνα ίσον 2.700 ευρώ).
Μάλιστα, η αποζημίωση λαμβάνεται επειδή η Ξ.Μ. δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει αλλά χρησιμοποιήθηκε το «παραθυράκι» της διαταγής μετακίνησης.
Κι ενώ οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι μετρούν και ξαναμετρούν τα ψιλά και έχουν στοχοποιηθεί συλλήβδην, κάτι τέτοια περιστατικά μόνο απορίες που πρέπει να απαντηθούν δημιουργούν... 
 
ΜΑΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ 7ΔΙΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ!
 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ  ΣΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!
Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το κόμμα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», ένα κρατικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αποκαλύπτει ότι η Κυβέρνηση έχει προγραμματίσει από φέτος μέχρι και το 2012 (!) να στρώσει πλουσιοπάροχο τραπέζι σε βουλευτές και δικαστικούς χαρίζοντάς τους, με έκτακτα αναδρομικά επιδόματα, εκατομμύρια ευρώ (7 δισεκατομμύρια ευρώ!!!!!!!!!) ενώ στερεί από τον ελληνικό λαό και τη στοιχειώδη μισθοδοσία του.
 
Τα ποσά που προβλέπονται για βουλευτές και δικαστικούς έχουν ανοδική πορεία και, όπως αναφέρει το έγγραφο, δεν θα μείνουν στο ύψος αυτό που προβλέπεται ,γιατί δεν είναι γνωστός ο αριθμός των προσφυγών που θα ασκηθούν από τους ενδιαφερομένους συνταξιούχους βουλευτές και δικαστές για τη διεκδίκησή τους.
 
Σε καιρό θρυλλούμενης πτωχεύσεως της Ελλάδος δίδονται εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτα αναδρομικά επιδόματα βουλευτών και δικαστικών. Οι δικαστικοί επιδικάζουν στους εαυτούς τα επιδόματα ως καθʼ ύλην αρμόδιοι και οι βουλευτές εισπράττουν τα δεδικασμένα (δικαστικοί κερνούν, βουλευτές πίνουν).
 
 
Πηγή άρθρου:
http://www.koinwnia.com/2009-05-15-10-00-17/137-2010-03-11-12-20-11

 
Picture
Σούδα, το πιο σίγουρο λιμάνι των ΗΠΑ Η Σούδα, η τελευταία από τις αμερικανικές βάσεις σε ελληνικό έδαφος, υπήρξε από τη δεκαετία του '50 σημείο τριβής και συχνά η αφορμή για την πρακτική έκφραση του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι η βάση αυτή στα Χανιά υπήρξε και παραμένει μεγάλης σημασίας για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και τις επιχειρήσεις τους, όχι μόνο στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και για τη Μέση Ανατολή, όπου έχει μεταφερθεί το γεωστρατηγικό ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον.

Για το λόγο αυτόν άλλωστε οι Αμερικανοί διατήρησαν με τη συμφωνία του 1990 την παρουσία τους στην Κρήτη, έστω και με τη μορφή της «ναυτικής εγκατάστασης», όπως χαρακτηρίστηκε.

Με βάση τη συμφωνία αυτή (που ανανεώθηκε το 2001 με την επέκταση του καθεστώτος ετεροδικίας)
οι Αμερικανοί διατηρούν το δικαίωμα χρήσης της Προβλήτας Κ14 του λιμανιού για πολεμικά τους πλοία ή σκάφη ναυλωμένα από το ναυτικό τους και μπορούν στην περιοχή να προβαίνουν σε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα ή και όπλα.

Ζητούν νέες διευκολύνσεις
Αντίστοιχα οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα χρήσης του διαδρόμου αποπροσγείωσης στο αεροδρόμιο των Χανίων και στάθμευσης των αεροσκαφών τους. Σε περίοδο πολέμου απαιτείται η επίσημη συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς για τη χρήση και λειτουργία της εγκατάστασης.

Ως σταυροδρόμι των σημαντικότερων θαλάσσιων οδών για την προβολή της ναυτικής ισχύος των ΗΠΑ,
το λιμάνι της Σούδας αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος.

Από τη βάση μπορούν να έχουν τον έλεγχο της Μεσογείου, του Εύξεινου Πόντου, της Ερυθράς Θάλασσας και να διεισδύουν ασφαλώς στη Μέση Ανατολή (μέσω και του φίλιου Ισραήλ).

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ζητούν συνεχώς από την Ελλάδα την παροχή νέων διευκολύνσεων επικεντρώνοντας τα αιτήματά τους στην επέκταση της προβλήτας και στην ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από τη στρατιωτική περιοχή.

Οσον αφορά στις αεροπορικές επιχειρήσεις δεν είναι τυχαίο ότι στον πόλεμο του Ιράκ 2 (Επιχείρηση «Σοκ και Δέος») για το κρίσιμο διάστημα της επίθεσης του 2003 (Μάρτιος-Απρίλιος) 5.270 αεροσκάφη, αμερικανικά και συμμαχικά, προσγειώθηκαν ή πέρασαν από τη Σούδα. Στην πλειοψηφία τους ήταν μεταφορικά αεροσκάφη, ενώ η βάση αποτέλεσε ορμητήριο για καθημερινή απογείωση 22-28 κατασκοπευτικών και ηλεκρονικού πολέμου αεροσκαφών, ιπτάμενων τάνκερ και ραντάρ.

Στο ναυτικό επίπεδο περίπου
200 πλοία (αεροπλανοφόρα, φρεγάτες, υποβρύχια) έδεσαν στη Σούδα. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ΗΠΑ για την επιχείρηση «Σοκ και Δέος» εγκαινιάστηκε η προβλήτα Κ14 με τη φιλοξενία 16 υποβρυχίων.

Για πρώτη φορά λειτούργησε επιχειρησιακό σκέλος για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια των ΗΠΑ στη Σούδα, όπως επίσης και ένα δίκτυο κεραιών επικοινωνιών.

Ευρέως
χρησιμοποιήθηκε η βάση και στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν είχε εμπλοκή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας (από το 2001) και σε κάθε νατοϊκή δραστηριότητα (και όχι μόνο) στην ευρύτερη περιοχή λειτουργώντας και ως διαμετακομιστικός σταθμός.

Οι Aμερικανοί τα τελευταία χρόνια δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στον τομέα των επικοινωνιών. Εχουν εξοπλίσει τη Σούδα και της έχουν αναθέσει ρόλο «μεγάλου αδελφού» σε μια περιοχή, εναέρια και θαλάσσια, από τον Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή. Η ασφάλειά της είναι ύψιστη, με όλα τα μέσα στη διάθεση της διοίκησης (και αντιαεροπορικά συστήματα).  
Είναι δε συνδεδεμένη με την αμερικανική βάση στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, η οποία αποστέλλει on line πληροφορίες στο Πεντάγωνο!!!

Για πρακτική εφαρμογή στον τομέα των πληροφοριών πραγματοποίησαν μάλιστα το Νοέμβριο του 2006 μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατική άσκηση (Trial Spartan Hammer).

Περίπου 1.000 στρατιωτικοί και ειδικοί του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησαν ό,τι πιο σύγχρονο αμυντικό σύστημα υποκλοπών επικοινωνιών, ηλεκτρονικών παρεμβολών, παρακολούθησης και φωτογράφησης, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα στις περιοχές μεταξύ Πελοποννήσου, Σούδας και Λάρισας.

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος - ΚΟΥΤΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ